Informatie over uw baby

Verzorging

U leerde tijdens uw verblijf hoe u uw kindje best kan verzorgen en observeren. U leerde de temperatuur te nemen, navel te verzorgen en hoe u best kunt verluieren of een badje geven. Neem uw tijd om al deze zaken nogmaals met de vroedvrouw te overlopen voor u vertrekt.

Voeding

Wanneer u borstvoeding geeft, raden we u aan om onze brochure “Borstvoeding” voor u vertrekt na te lezen en met de vroedvrouw te overlopen.

Wanneer u flesvoeding geeft, neemt u de brochure“Flesvoeding van Kind en Gezin” door met uw vroedvrouw.

Zorg ervoor dat u weet welke melk uw baby krijgt, hoe u een flesje moet bereiden, hoe u de flessen moet steriliseren en hoe de voeding moet opgewarmd worden. Het opklimschema voor de volgende vier weken staat ook in die brochure. Zorg ervoor dat het melkpoeder is aangekocht voor thuis, u krijgt immers geen voeding mee.

Kies water (voor het oplossen van de poeder) dat geschikt is voor babyvoeding. Dit moet op het etiket van de fles vermeld staan. De flessen en spenen staan best gesteriliseerd klaar als u thuiskomt.

Verder voedingsadvies krijgt u via de zelfstandige vroedvrouw, Kind en Gezin, uw kinderarts of uw huisarts.

Algemeen

Voor meer informatie over uw baby, raadpleeg onze brochure “Naar huis met uw baby” die u bij uw aankomst op materniteit ontvangt. Daar vindt u veel nuttige en praktische informatie in terug.